Sınava Hazırlık, Online Sınav

Genel Bilgi

Amatör telsizcilik belgesi almak isteyen adayların, A/ B sınıfı ya da C sınıfı amatör telsizcilik belgesinden birini tercih ettikten sonra e-sınav için başvurularını tamamlamaları gerekmektedir.

Amatör telsizcilik sınavları, seçilen belge türüne ait soru bankalarından alınan 15 adet teknik, 20 adet işletme ve 15 adet Ulusal ve Uluslararası Düzenlemeler olmak üzere yoplam 50 adet sorudan oluşmaktadır. Sınav süresi 60dk olup her doğru cevap 2 puan değerindedir.

Amatör Telsizcilik Sınavı ile ilgili tüm resmi detaylara aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

https://www.kiyiemniyeti.gov.tr/sss

Amatör Telsizcilik Belgesi almak için sınavdan kaç puan alınması gerekir?

Sınavda A ve B sınıfı için oluşturulan sorulardan en az 75 puan alanlar A sınıfı, 60-74 arası puan alanlar B sınıfı; C sınıfı için oluşturulan sorulardan en az 60 puan alan adaylar C sınıfı belge almaya hak kazanırlar.

Amatör telsizcilik sınavı sorularına nereden ulaşabilirim?

Amatör Telsizcilik Uygulaması, A/B ve C sınıfı belgeleri için hazırlanmış soru bankalarına sahiptir ve tüm kullanıcılar ücretsiz olarak A/B ve C sınıfı için hazırlanmış soru bankaları üzerinde sınırsız çalışma yaparak amatör telsizcilik sınavına hazırlanabilirler.

Ücretsiz amatör telsizcilik deneme sınavı

Tüm Amatör Telsizcilik Uygulması kullanıcıları ugulama üzerinden bir hesap oluşturdukları taktirde 2 adet ücretsiz A/B sınıfı veya C sınıfı belge için deneme sınavı oluşturma hakkına sahiptirler. Kullanıcılar soru bankaları üzerinde çalıştıktan sonra, bilgi seviyelerini test etmek için deneme sınavı oluşturarak ilerlemelerini ölçebilirler.

Ücretli deneme sınavı

2 adet deneme sınavından fazlasına ihtiyaç duyan tüm kullanıcılar uygulama içerisinden Sınav Üyeliği Hizmetine Abone olarak, abonelikleri boyunca sınırsız deneme sınavı oluşturma hakkına sahip olurlar. Ayrıca Sınav Aboneliğine sahip kullanıcılar 15 adet deneme sınavını kayıt altında tutarak ilerleme durumlarını da takip edebilirler.

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın